Recept: Šuhajdy z mandľového masla

Šuhajdy z mandľového masla

Mandľové maslo má univerzálne využitie. Svoje miesto nájde v studenej i teplej kuchyni, dokonca aj v sladkých dezertoch, ktorým dodá výnimočnú chuť a vylepší ich nutričný profil. Dnešný recept predstaví mandľové maslo v úlohe základnej suroviny zdravých šuhájd. Ak Vám je koláčový slang cudzí, tak v mandľových košíčkoch s tmavou čokoládou.

Použiť môžete akékoľvek orechové maslo, napríklad aj čokoládovo-mandľové so škoricou, ktoré čiastočne nahradí aj čokoládu. Treba však rátať s tým, že kvalita tohto dezertu závisí aj od množstva oleja, ktoré sa môže líšiť. Najväčší podiel olejovej zložky ponúka práve mandľové maslo. Med v recepte slúži na stuženie mandľového masla, aby mali šuhajdy pevnejšiu konzistenciu. Ak sa bude dezert rozlievať viac, než plánujete, stačí pridať viac medu. Ideálna konzistencia umožní vyformovať z pripraveného cesta guličku, ktorá udrží tvar.

Suroviny:
200 gramov tmavej čokolády (70 %)
1/2 šálky mandľového masla The Protein Works
3 polievkové lyžice medu
1/2 lyžičky vanilkového extraktu
1/4 lyžičky soli
Strúhané mandle na posypanie

Šuhajdy z mandľového masla
Šuhajdy z mandľového masla
Výroba zákusku
Výroba zákusku

Postup:









Čokoládu nalámte a roztopte v horúcom kúpeli. Miešajte, kým nie je úplne jemná. Pripravte si šuhajdové košíčky (najlepšie držia tvar v silikónovej forme). Na dno každého košíčka nalejte lyžičku roztopenej čokolády. Nakloňte a otáčajte košíček, aby čokoláda pokryla čo najväčšiu vnútornú plochu. Zmiešajte mandľové maslo s medom, vanilkovým extraktom a soľou, až kým nevznikne jednoliata hmota. V dlaniach vyformujte z tejto hmoty guličku, ktorú vtlačíte do pripraveného čokoládového košíka. Naplňte všetky košíky a potom do nich znovu nalejte lyžičku roztopenej čokolády tak, aby zakryla mandľové maslo. Na vrch každého košíčka môžete vložiť niekoľko lupienkov sekaných mandlí.

Hotové šuhajdy môžete držať v chladničke, dobre však vydržia aj v zakrytej nádobe bez prístupu svetla pri izbovej teplote.

Hotové šuhajdy z mandľového masla
Hotové šuhajdy z mandľového masla

 

Zdroj: http://www.sproutedkitchen.com/home/2013/2/12/dark-chocolate-almond-butter-cups.html

Komentáre

Related posts

Leave a Comment