Recept: Mandľovo-banánový šejk

Tento šejk je energeticky nabitý a mimoriadne zasycujúci. Zároveň je dobrým zdrojom vitamínu E, vlákniny, bielkovín a draslíka. Podiel tuku je tvorený najmä zdravými mono- a polynenasýtenými mastnými kyselinami z mandľoveho masla a o kvalitné sacharidy sa starajú banány a mlieko.

Budete potrebovať mrazené banány. Na tento recept použijeme dva zmrazené banány. Uistite sa, že dávate do mrazničky dva dozreté banány, už s náznakmi hnedých škvŕn. Vhodné je pred zamrazením banány rozštvrtiť, aby sa dali vhodiť do mixéra. Nezmrazené (čerstvé) banány „fungovať“ nebudú. Šejk bude lepkavý a kašovitý.

Popusťte uzdu fantázii. Banán môžete nahradiť iným ovocím, mandľové maslo zameniť napríklad aj za lieskovo-orieškové maslo s čokoládou.

Suroviny:

1 – 1 1/2 hrnčeka mandľového či sójového mlieka (použiť sa dá aj klasické mlieko)
2 veľké zmrazené banány
2 kopcovité lyžice mandľového masla, alebo iné orechové maslo
1/4 hrnčeka ľadu (nie je nutný)
1/4 čajovej lyžičky škorice
Šejk môžete pre lepší estetický dojem posypať mandľami
1/2 lyžičky zázvoru (korenistá verzia)
Štipka kajenského korenia (korenistá verzia)
Muškátový orech (korenistá verzia)

Mandľový šejk
Mandľový šejk

Postup:

Všetky suroviny vložte do výkonného mixéra. Miešajte, až kým nebude konzistencia dostatočne tekutá a jemná. Nalejte do pohárov a dozdobte celými mandľami.

Zdroj: http://kblog.lunchboxbunch.com/2011/02/simplified-almond-butter-banana-shake.html

Komentáre

Related posts

Leave a Comment