Muffiny z mletého mäsa? Prečo nie

Mäsové muffiny

Klasické muffiny sú chutné, ale len ťažko ich pripravíte bez múky a s bohatým obsahom bielkovín. Ak máte chuť na muffin a zároveň si nechcete pokaziť diétu, môžete vyskúšať mäsové muffiny.

Čo budete potrebovať?

1/2 kg (organického) mletého hovädzieho mäsa (ideálne zo šťastného, pasúceho sa dobytka)

2 krajce (bezlepkového) chleba

1 väčšie vajce

2/3 šálky mlieka

1 lyžica stejkovej omáčky

1 menšia nasekaná cibuľa

2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate

1 čajová lyžica soli

1 čajová lyžica čierneho korenia

3 lyžice (bezfruktózového) kečupu

3 lyžice horčice

3 lyžice (hnedého) cukru

Postup

Predhrejte rúru na 200° C.

Zľahka opražte cibuľu a petržlenovú vňať na olivovom oleji. Chcete dosiahnuť stav, v ktorom sú už suroviny uvarené, ale nie zhnednuté. Potom odstavte.

Rozmixujte vajce v mlieku. Môžete aj ručne, potrebujete však celkom homogénnu hmotu. Pridajte do tejto zmesi nasekaný chlieb, aby ste vytvorili pastu, ktorú nalejete na mleté mäso. Pridajte stejkovú omáčku, opraženú cibuľu s petržlenovou vňaťou, soľ a korenie. Rozmixujte opäť na jednoliatu hmotu, z ktorej vytvoríte pomocou odmerky alebo hrnčeka mäsové gule. Tie umiestnite do naolejovanej formy na pečenie muffinov.

Na vrch tejto „muffinovej fašírky“ nalejte zmiešaný kečup, horčicu a hnedý cukor. Vložte pripravené muffiny vo forme do rúry a pečte pri 200° C dvadsať až dvadsaťpäť minút.

Zdroj: http://www.poliquingroup.com/Tips/tabid/130/EntryId/2320/Meatloaf-Muffins.aspx

 

 

Komentáre

Related posts

Leave a Comment