Mandľové koláčiky bez múky

Mandľové koláčiky bez múky

Len preto, že ste sa rozhodli vo svojom jedálničku obmedziť cukor, ešte sa nemusíte vzdávať všetkých sladkých potešení. S týmito mandľovými čokoládovými koláčikmi bez múky si pochutíte bez výčitiek.

Tieto koláčiky sú – bez preháňania – vankúšikmi bezmúkového raja. Aj tí, ktorí s lepkom či obilninami nemajú problém, určite neodmietnu zdravšiu a ľahšiu alternatívu obľúbených sladkostí bez dlhého zoznamu ingrediencií.

Keď Vás teda nabudúce pochytí šialená chuť na sladké, skúste si pripraviť tieto mandľové koláčiky. Či už použijete mandľové maslo, arašidové maslo alebo kešu maslo, vyberajte si vždy prírodné zdroje bez pridaných cukrov. Len pár jednoduchých ingrediencií a budete sa cítiť lepšie aj po zjedení jednej… alebo dvoch pochúťok.

Prirovnanie s vankúšikmi o pár riadkov vyššie nebolo náhodné. Zvonku sú tieto koláče ľahké so sýtym jadrom, ktoré sa príjemne žuje. Môžete dokonca vynechať čokoládu a pridať viac posekaných mandlí či iných orechov. Budú chutné aj čerstvo po vybratí z rúry, aj na druhý deň, keď čokoláda stuhne.









Ingrediencie

1 hrnček mandľového masla (aj s olejovitou usadeninou)
1/3 hrnčeka zohriateho medu
1 celé vajce
1 lyžička vanilky
1/2 lyžičky sódy bikarbóny
1/2 hrnčeka posekanej tmavej čokolády
Morská soľ (na dochutenie)
20 mandlí (pre estetický dojem)

Príprava

Predhrejte rúru na 160 stupňov. Určite použite na plech papier na pečenie. V mixéri zmiešajte mandľové maslo s medom a vajíčkom až do jednoliatej hmoty. Pridajte sódu bikarbónu a mixujte ďalšie 2-3 minúty, až kým cesto nezačne tuhnúť a lepiť sa. Vmiešajte posekanú tmavú čokoládu či posekané mandle. Túto zmes lyžicou rozdeľte na pripravený papier na pečenie, s odstupom aspoň 5 cm. Nebojte sa nie úplne konzistentného tvaru. Nepoužívajte na jednu „kôpku“ priveľa cesta, pri pečení sa jeho objem zväčší.

Pečte maximálne 10 – 12 minút, kým koláčiky nezhnednú a nezväčšia objem.

Komentáre

Related posts

Leave a Comment